Webcam Bergen aan Zee

Bekijk hier de webcambeelden van Bergen aan Zee. De webcam Bergen aan Zee vertoond vaak activiteiten zoals vliegeren, kiten en windsurfen. De webcambeelden zijn afkomstig van de Vuurtoren J.C.J. van Speijk. Bekijk ook eens de mooie zonsondergangen!

Bergen aan Zee is een kustdorp in de gemeente Bergen. Het dorp ligt aan de Noordzeekust in de provincie Noord-Holland.

Badplaats

Bergen aan Zee is uitgegroeid tot een echte badplaats, waar niet alleen wordt gebaad maar het is ook bij surfers en catamaranzeilers een geliefde plaats. In de badplaats zijn middelgrote en kleine hotels, appartementen en pensions gevestigd. Een andere grote attractie is het Zee-aquarium van Bergen aan Zee, dat een beeld geeft van zeebewoners in en uit Nederland en de rest van de wereld. En voor de kunstliefhebber is er een beeldentuin gevestigd, waar ook diverse kunstenaars uit Bergen hun sculpturen tentoonstellen.

Activiteiten

Het duingebied rondom het dorp is onderdeel van het Noordhollands Duinreservaat, in beheer bij PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland en een populair wandelgebied. Door de plaats loopt de Europese wandelroute E9, ter plaatse ook North Sea Trail of Hollands Kustpad geheten. Voor de deur van Het Zeehuis begint ook een Nederlandse langeafstandswandelroute, het Trekvogelpad.Bekijk de webcam Bergen aan Zee