Webcam Rotterdam

Bekijk de webcam Rotterdam live beelden. De webcams staan in Rotterdam centrum, de haven, Brienoord, Centraal Station en de Erasmusbrug.

Rotterdam is de grootste Nederlandse havenstad. Rotterdam is gelegen aan de Nieuwe Maas. Het havengebied is wel 40 kilometer lang. Op dit moment is de haven van Rotterdam de grootste en belangrijkste haven van Europa. Tot 2004 zelfs de grootste haven van de Wereld.

Bezoek het Mariniersmuseum of Maritiem museum eens en ga daarna met de pannenkoekenboot de Maas op.


Een tip van een toerist in eigen land

Architectuur in Rotterdam

De naam Rotterdam stamt uit de dertiende eeuw en verwijst naar een dam in de rivier de Rotte. De historische binnenstad werd in mei 1940 grotendeels verwoest door een Duits bombardement. Rotterdam staat bekend om zijn vernieuwende architectuur, met de opvallende hoogbouw in het centrum en Wilhelmina-pier. Voorbeelden zijn de Erasmusbrug, de Kunsthal en de Markthal. De Kubuswoningen van Piet Blom zijn ook al lang aanwezig in Rotterdam. Over het voetbalstadion De Kuip van Feyenoord zijn de meningen verdeeld.

Bekijk ook de webcam beelden van Amsterdam.

Webcam Coolsingel Rotterdam

De Coolsingel is dé hoofdstraat van Rotterdam. Het stadhuis en veel bedrijven zijn hier gevestigd. En wie weet zo nu en dan een huldiging van Feyenoord op de Coolsingel.

Webcams Rotterdam

Webcam Maasvlakte 2 Rotterdam